Moggi Maine Coon kissat

Etusivu » Kissan kasvatus » Maine Coon Moggi Aune Rusina, huikeat 16 vuotta

Maine Coon Moggi Aune Rusina, huikeat 16 vuotta

Moggi Aune Rusina, om. Hannele Turunen

Moggi Aune Rusina, 16 V

Moggi Aune Rusina, 16 V

Moggi Aune Rusina

Yllätyspostia

Saimme ihanan sähköpostin, missä olivat ensimmäisen kasvatin Aune Rusinan kuulumiset ja kuvia Aunesta. Aune on toinen silloin syntyneistä pennuista. Aunen oikea sisko, Moggi Amalia Mämmi, saavutti myös hienon yli 14 -vuoden iän Sirpan ja Tommin hellässä hoivassa.

Aune Rusina voi hyvin ja on jo 16-vuotias. Aune asustaa perheensä ja Sisko nimen saaneen toisen Maine Coon ladyn (Escapes Kiss me Kate,12 v) kanssa Espoossa  paritalossa, rauhallisessa paikassa. Aunelle oli kerrottu, että hän saa seurakseen ”Siskon” kun perheen lapset muuttivat kotoa, tästä syystä tyttökaverille jäi nimeksi Sisko.

"Sisko"

”Sisko”

Eläinlääkärissä
Kun teräsmuori Aune oli käynyt viime syksynä 16-vuotistarkastuksessa, lääkäri oli todennut, ettei ole kohdalle sattunut näin iäkästä Maine Coon rouvaa (kohteliaasti tietenkin, ettei tarvinnut Aunella loukkaantua). Kaikki arvot olivat olleet hyvät, vaivana ainoastaan nivelrikko, johon on kuitenkin saanut helpotusta lääkityksestä. Aune on ollut erinomaisen hyvässä hoidossa.

Moggi Amalia Mämmi, Aunen oikea sisko

CH Moggi Amalia Mämmi, Aunen oikea sisko

Aunen lempieväät

Aune

Aune

Aunen lempiruokaa on naudan maksa raakana ja naudan sydän raakana ja hyvin tuoreena. Näitä on perheessä pilkottu 16 vuotta pikkuisiin minigrippipusseihin pakastimeen. Satunnaisesti maistuu seiti ja nykyisin menee jopa Edam juustoa herkkuna. Juomana vesi ja raksuina Royalin Maine Coon raksut. Ns. märkäruokaa kumpikaan kissa ei ole suostunut ikinä syömään.

Aunen lempparipuuhat 

Aune on saanut ulkoilla vapaana, perheensä valvovan silmän alla tietenkin. Aune on alusta saakka viihtynyt lähettyvillä, eikä ole onnistunut katoamaan omille teilleen edes ikääntyessään. Kerran Aune oli pyydystänyt Hannelelle elävän pikkuruisen peltohiiren, muutoin ei tee pahaa perhosellekaan.

Aune on aina ollut sutjakka tyttö ja kova nukkumaan, joka yö jonkun kainalossa. Liekö näissä pitkän iän salaisuus? Lempipuuha nukkumisen jälkeen on sylissä oleminen, pihalla käyskentely ja ruohon syöminen.

Aune on Hannelen mukaan aina ollut hiukan tosikko, ei ole koskaan ollut kovin leikkisä rämäpää vaan on nauttinut elämästään loikoillen. Aune ja Sisko ovat sopuisia kissoja, eivätkäkä riitele. Eivät tosin kiehnääkään toisissaan, vaan antavat molemmat olla toistensa rauhassa, toki joskus nenät ”vaihdetaan”.

Mikä on ärsyttänyt?

Ainoa asia mistä emäntä on joskus hermostunut, on ollut se kun Aunen karva silkkisenä takkuuntui helposti. Ilmeisen yhteistyössä takkujen solmuja on kuitenkin auottu. Muutenkin karvan leijailu, oli ollut välissä aika mahdotonta, vanhemmiten sekin on vähentynyt.

Aunea taas ärsyttää se jos joutuu auton kyytiin.

En tykkää autokyydistä

En tykkää autokyydistä

Ikääntyminen

Ikääntyminen on tuonut tullessaan sen, että Aune kaipaa enemmän huomiota. Nukkuu vielä lähempänä emäntää ja isäntää… ja keskellä.

Hannelen mielestä Aune on IHANA ja PERSOONA, isoilla kirjaimilla.

Kiitokset Hannele suloisista kuulumisista!

Rakastan lepäämistä, nukkumista, torkkumista ja loikoilua

Rakastan hyvää ruokaa, lepäämistä, nukkumista, torkkumista ja loikoilua


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: