Moggi Maine Coon kissat

Etusivu » Kissan kasvatus » Kissan kanssa eläinlääkärillä

Kissan kanssa eläinlääkärillä

Tässä kuunnellaan Korpun sydänääniä.

Tässä kuunnellaan Korpun sydänääniä.

Loishäätö ennen rokotusta

Tänään olimme rokotuksilla. Matokuuri syötettiin hyvissä ajoin koko laumalle. Tabletin syöttämisestä kissalle on monia hauskoja juttuja. Pösö on sen verran ovela, että nyt viimeksikin pilleri löytyi näennäisen hyvin onnistuneen syötön jälkeen pari kertaa sylkäistynä poskivilloihin. Sitä täytyy aina tarkkailla.

Jos menee kovin vaikeaksi tablettien kanssa, osa matolääkkeistä ja muistakin kissojen lääkkeistä ovat liotettavissa veteen, jolloin ne voi antaa ruiskulla suuhun.

Rokotus; kissarutto, kissaflunssat

Letun vuoro

Letun vuoro asettua tutkimuspöydälle

Joskus minulle kerrottiin, että joku kissa olisi saanut kissaruton, vaikka ei koskaan käynyt ulkona. Epäilivät taudin tulleen kenkien mukana. Kuulemani mukaan kissarutto voi tarttua ympäristöstä, jossa virusta on. Näyttelykissalle ja esim. kissahoitolassa vierailevalle kissalle käy kolmoisrokote, joka kattaa kissaruton ja ”kissaflunssat” (kaliki- ja herpesvirukset). Kissaflunssat tarttuvat lähinnä pisaratartuntana sairaasta kissasta tai sitä käsitelleen ihmisen välityksellä.

Kaima Marita ja Lumo

Marita ja Lumo

Rotukissat rokotellaan hyväksi jo pentuna ja tarkastetaan eläinlääkärillä ennen luovutusta. Tästä syystä ne ovat jonkin verran tottuneet eläinlääkärillä käyntiin. Nyt Pösön ja Pitkon rokotukset tulivat uusittavaksi. Korppu ja Lettu ympättiin samaan käyntiin, vaikka niillä ei kiirettä olisi ollut. Tänään rokotukset Countrypoliksessa sujuivat niin mallikkaasti, että homma oli ohi jo ennen kuin alkoikaan. Selvisimme kaikki ilman naarmuja ja kissat ovat unohtaneet jo koko visiitin.

Alun tarkastuksilta saatiin muutama kuva (luvan kanssa). Samalla reissulla tavattiin iloksemme Korpun ja Letun veljet Lumo ja Leimu.

Moggi Shöört SIlli alias Lumo

Moggi Chöört Silli

Leimua sylissä

Moggi Cog Nakki

 

 

 

 

 

Terveystutkimuksia jalostusta ajatellen

Jokunen aika sitten kävimme Countrypoliksessa myös ”luovuttamassa verta”. Rokotuksiin verrattuna se käynti oli muutamaa astetta vaikeampi, kun piti saada otettua verta riittävästi useita tutkimuksia varten. Verta kyllä riittää, mutta veren luovuttajat ovat liikkuvaa sorttia. Näyttely oli edessä, mistä syystä karvojen ajelua näytteenottokohdasta ei tehty. Tuolloin tutkittiin FeLV (leukemiavirus), FIV (kissan immuunikadon aiheuttama virus kissojen HIV), SMA (spinal muscular artropia), HCM geenin olemassa olo (hypertrofinen kardiomyopatia, sydänlihassairaus) ja veriryhmä.

Esim. FeLV virustautiin ei luotettavaa rokotetta ole. On tärkeää huolehtia, ettei varomattomia kontakteja tule kissoihin, joiden terveyttä ei tiedä. Kuivissa olosuhteissa virukset elävät muutamia tunteja, mutta kosteissa olosuhteissa pidempään.

 

Kissaneitojen tulokset

Korppu: FeLV, FIV, SMA negatiiviset,  HCM neg/hcm ja veriryhmä A tai AB (kantaa b-alleellia)

Lettu: FeLV, FIV, SMA, HCM negatiiviset ja veriryhmä A tai AB (ei kanna b-alleellia)


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: