Moggi Maine Coon kissat

Etusivu » Kissat » Terve kissa nukkuu hyvin ja paljon

Terve kissa nukkuu hyvin ja paljon

Keskimääräistä rennompaa unta ja paljon

Keskimääräistä rennompaa unta ja paljon

Kissanpentujen nukkumista katsellessa tulee kertakaikkisen hyvälle tuulelle. Se on hyvä terapiamuoto. Tympeät asiat vain katoavat mielestä ja naama vääntyy hymyyn. Kissanpentujen sanotaan nukkuvan kolmen ensimmäisen viikkonsa aikana 90 prosenttia ajastaan. Siinä on monta terapiatuntia, joista ladata positiivista energiaa. Kissankasvatuksen mukavia puolia.

Aikuinenkin kissa osaa rentoutumisen taidon. Täysikasvuisen kissan kerrotaan nukkuvan noin 65 prosenttia koko elämästään, mikäli on terve. Puolet nukkuma-ajasta kissa nukkuu pinnallista unta ja viisitoista prosenttia menee syvässä unessa. Näiden lukujen valossa, kissa on seitsemisen tuntia päivästään hereillä.

Unta kissat näkevät ihan kuten mekin. Ensimmäinen Maine Coon kissoistani Demi saattoi säpsähtäen herätä kesken unien ja juoksi huutomaukuen syliin. Oli ressukka nähnyt pahaa unta. Vaikka ne venytellen normaalisti heräävät, silmiään söpösti valossa siristellen availevat, kissan kerrotaan siirtyvän unesta sata prosenttiseen virkeystilaan nopeammin kuin yhdenkään toisen eläimen tiedetään tekevän.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: