Moggi Maine Coon kissat

Etusivu » Kissan kasvatus » Omakissan julkinen näkymä ja Omakissa

Omakissan julkinen näkymä ja Omakissa

Omakissa on järjestelmä, jossa on paljon dataa rekisteröidyistä rotukissoista. Koko Omakissa järjestelmä on suhteellisen uusi projekti ja epäilemättä iso satsaus kissaliiton toimijoilta ja omakissan kehitystiimiltä. Onneksi kissaliitossa on rohkeasti tartuttu työhön, kehitystiimi tehnyt erinomaista jälkeä ja lopputuloksista saamme nauttia kaikki.

Well well well, who is he?

Well well well, who is he?

Omakissan julkinen näkymä on julkaistu osoitteessa http://kissat.kissaliitto.fi. Sitä voivat käyttää kaikki ja se ei vaadi rekisteröitymistä ainakaan tässä vaiheessa. Esimerkiksi syöttämällä kohtaan kasvattajanimi ”Moggi” näet kaikki tällä hetkellä rekisteröidyt kasvattimme. Julkisella sivuostolla voit tarkastella rekisteröityjen kissojen sukutaulu- ja näyttelytietoja sekä näyttelyiden rankinglistauksia. Samalta sivustolta löytyvät myös kissan terveystiedot, mikäli kissanomistaja on ne sinne toimittanut ja laittanut ne julkiseksi. Omakissan julkisen näkymän kautta voi kissanpentua hankkiva perehtyä esimerkiksi pennun vanhempien tietoihin. Toki ne kasvattajaltakin aina löytyvät, mutta tässä on nyt keskitetysti tietoa jaossa.

Aluksi Omakissa oli järjestelmään rekisteröityneiden rotukissojen omistajien ja kissakasvattajien käytössä. Sieltä kautta on vaivatonta tehdä näyttelyilmoittautuminen ja sinne päivittyvät esimerkiksi kotimaan näyttelyiden tulokset automaattisesti. Lähiaikoina pääsen harjoittelemaan ”Dallaspulla” pentueen rekisteröintiä Omakissan kautta. Omakissa on erinomainen ja kattava kissaharrastajan työkalu. Jatkossa voisi kyseenalaistaa rotukohtaisten terveysrekisterien ylläpidon, kun kaiken tiedon voi keskittää yhteen paikkaan.

Sukutauluja Pawpwedsissä

Sukusiitosprosentteja ihmetellessä kannattaa huomioida se, että jos sukutaulussa on puutoksia vaikka 8. polvessa, järjestelmien laskemat sukusiitosprosentit eivät näyttäydy oikein. On olemassa myös sukutaulutietokanta Pawpedsissä. PawPedssä voit surffailla 10. een sukupolveen saakka. Tietojen paikkaansapitävyyttä se ei takaa, mutta puuttuvia osia lukuunottamatta, itse olen löytänyt oikeaa tietoa. Esimerkkinä meidän Letun (Moggi Cate Pilleri) sukutaulu.

http://pawpeds.com/db/?a=p&id=1221330&g=10&p=mco&date=iso&o=ajgrep


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: